A Makovecz-épületeket idézi a fonyódi kikötőbenpénteken átadott különleges színpad.
A kikötői sétányon felépült, különleges formájú, fedett színpadon az idén nyáron összesen tizenhét napra szerveztek különféle ingyenes koncerteket.

fonyódi nagyszínpad

Az elmúlt években, amióta megtöbbszörözték az ingyenes, országosan ismert zenekarokat felvonultató rendezvények számát, megduplázódott a város idegenforgalmiadó-bevétele, amely tavaly már a százmillió forintot is meghaladta – mondta el a Magyar Hírlapnak Farkas Gábor, a rendezvények főszervezője.

A helyi politikus elmondta, tapasztalatuk szerint ez – akárcsak a strandok ingyenessé tétele – egy jó befektetés, amely hasznot hajt a városnak. Fonyód Szent István-ünnepére  négynapos programsorozatot szervezett, amelyben hétfőn délután, a szentmise és kenyérszentelés után a Lengyeltóti Ördöngős és a Buzsáki Boszorkányos néptánccsoportok közreműködésével menettáncot rendeznek. Este valódi történelmi utazást tehetnek a résztvevők a Honfoglalástól Európáig című zenés játékkal, majd a hagyományos tűzijáték következik.

Balatonlelle szintén ünnepi műsorral készül, itt is négy napon át szórakozhatnak a látogatók. A programok mellett egész hétvégén lellei borok és kirakodóvásár várja az érdeklődőket - írja a Magyar Hírlap Online.

Tekintse meg hétvégi programajánlónkat!

Címkék: hosszú hétvége, színpad, átadás, programok, Fonyód, kultúra