A K&H gyógyvarázs 9 éves történetében a legnagyobb számú jelentkezést hozta a 2012-es pályázati kiírás, összesen 105 intézmény küldte be anyagát. Ezek közül választotta ki a zsűri azt a nyolc vidéki és három budapesti intézményt, amelyek gyermekgyógyász főorvosai vehették át az összesen mintegy 25 millió forint értékű eszköztámogatást. Somogy megyében a Siófoki Városi Kórház-Rendelőintézet kapott műszereket. Az idei évben a program a gyermek-egészségügy két kritikus területét, a gyermek-kardiológiát és a fogyatékosokat segítő intézmények munkáját részesítette kiemelt, de nem kizárólagos figyelemben.

A program évről évre teljesebb körű segítséget nyújt a kicsik felépüléséhez, a gyerekek testi és lelki gyógyulásához. Az első évben 52 intézmény jelentkezett a felhívásra, akik közül öt nyertest hirdettek. Most 11 nyertest hirdettek, akik közel 100 000 kis pácienst kezelnek Magyarország területén, sőt a Kárpát-medence térségében is.

A pályázaton minden évben meghatároznak egy-egy fókuszterületet, amelyet a szakértői zsűri segítségével választanak ki. 2012-ben a gyermek-kardiológia és a fogyatékosokat segítő intézmények gyógyító munkája került a figyelem középpontjába.

Címkék: eszköztámogatás, somogyi, pályázat, kórház, kultúra, Siófok