– Minden esztendőben várom ezt a rendezvényt, amikor kezet szoríthatok azokkal, akik messzire vitték Kaposvár jóhírét - mondta köszöntőjében Szita Károly. – Bár sokszor szabadidejüket is feládozva az átlagosnál többet tanultak és dolgoztak ezek a diákok, hiszem, hogy a befektetett munka beérik majd, mert ezek az eredmények hozzásegítik gyermekeinket ahhoz, hogy megfelelő és biztonságot adó pályát válasszanak maguknak – tette hozzá Kaposvár polgármestere.

Szita Károly köszönetet mondott a felkészítő tanároknak is, amiért „kihozták tanítványaikból a legjobbat: azt, amiben a gyermek kiemelkedőt nyújt” és a szülőknek, nagyszülőknek is, akik megteremtették a nyugodt tanulás feltételeit.

Az ünnepségen a diákok emlékplakettet és könyvutalványt, a felkészítő pedagógusok könyvet vehettek át Kaposvár polgármesterétől. Arany Katedra emlékplakettel jutalmazták Kulcsárné Galetics Ibolya, a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola igazgatóját.

A kaposvári diákok többek között történelem, kémia, matematika, környezetismeret, angol és német nyelvi, valamint országos szakmai versenyeken értek el első helyezéseket. Az általános iskolák közül a Kisfaludy, a Honvéd és Zrínyi tagiskola, a középiskolák közül pedig a Táncsics Gimnázium, a Móricz Mezőgazdasági és a Noszlopy Közgazdasági Szakközépiskola diákjai érték el a legjobb eredményeket.

Címkék: emlékplakett, tanárok, diákok, Szita Károly, kultúra, Kaposvár