Az Urányi János Sportcentrumban lebonyolított rendezvény május 26-án, szombaton a futóméta bajnokság elődöntőivel kezdődött, majd este egy igazi nemzetközi buliban vettek részt a vendégek.

Másnap, vasárnap a pünkösdi mise után a koreográfia versennyel folytatódott, melyre tizenhárom településről érkeztek az ifjú táncosok. A zsűrinek ezen a napon összesen 15 koreográfiát kellett végignéznie, ami több azt jelentette, hogy összesen több mint 500 gyermek ropta a táncot a sportcentrumban felállított színpadon.


Este, akiben még maradt rá energia, az a Dió Banda kíséretével lebonyolított táncházban folytathatta a bokázást, vagy ismerkedhetett a többi helyről érkező táncosokkal.


Pünkösd hétfőn délelőtt egy játékos programra, a pünkösdi király és királyné választásra várták a tánccsoportokból delegált párokat, akiknek különböző mókás feladatokban kellett összemérniük ügyességüket. Közben a sportpályán a futóméta verseny döntősei mérkőztek meg a fakanálszerű ütőkkel megsuhintott labdák megszerzésében.

Délután a színpadon a szervezők átadták a díjazottaknak az elismeréseket, majd külön köszöntötték a névadó Méta Zenekart, akik Salamon Bea vezetésével ismét végig muzsikálták a fesztivált. Végül a legjobb csoportok egy színes gálaműsorral köszöntek el egymástól és a szervezőktől.

Kategóriájában a többi között koreográfiaversenyt nyert a szennai Zselic Táncegyüttes. Drávamenti  tavaszvárás-Somogy Berzence címmel remekeltek.

Koreográfus: Merczel István

M.K. Horváth Tibor, Zóka Éva

Forrás: http://balatonboglari-hirhatar.hu

Címkék: balaotnboglár, Méta, fesztivál, tánc, kultúra, sport