Idén május 25. és 28. között rendezik meg a művészeti fesztivált, amely minden korosztály számára vonzó, szórakoztató programot kínál. Ezen a hétvégén Siófokon lesz a régió egyik legjelentősebb programsorozata, amely egyben a szezonkezdet legkiemelkedőbb eseménye. Ízelítőt kínál a turistáknak a siófoki nyári eseményekből.

A Balatoni Szezonnyitó alkalmával adják át minden évben, így idén is a Kálmán Imre Emlékplakettet, valamint a Pro Tourismo- díjakat. A hagyományos felvonulás során az ünnepi menet zenekari kísérettel vonul a hajóállomásra, ahol Siófok polgármestere átveszi „A nyár fővárosá”-nak kulcsát, amellyel szimbolikusan megkezdődik az idegenforgalmi szezon. A kikötőben felállított színpadon gyermekműsorok, interaktív foglalkozások, koncertek, országos hírű előadók, valamint helyi művészeti csoportok, együttesek és civil szervezetek várják az érdeklődőket.

Ebben az évben a Pünkösdi szezonnyitó egybeesik a nemzetközi gyermeknappal, így a vasárnapi programok összeállításánál a szervezők igyekeztek a legkisebbek kedvében járni.

Siófokon indul tehát a balatoni nyár, majd ezt követően hétről hétre újabb és újabb attrakciókkal, kulturális eseményekkel csalogatják a pihenést, nyaralást tervezőket.

A Balatoni Szezonnyitó részletes programját itt olvashatják.

Forrás: siofok.hu

Címkék: művészeti, pünkösd, kultúra, fesztivál, Siófok, balaton