Kedden délben, Vukov Péter emlékére avattak táblát a Meteor Természetbarát Turista Egyesület tagjai a simonfai meteor turista háznál.

vukov

Vukov Pétert földmérő mérnök szakmája is szorosan a természethez kötötte, szervezett természetjáróként pedig több mint 40 évet tudhatott magáénak. Családalapítása,munkája Somogy megyéhez, Kaposvárhoz kötötte. Aktívan rész vett a város és megye természetjárásának szervezésében és irányításában. Több egyesületben tevékenykedett eredményesen. Vezette a Somogy Megyei Természetbarát Szövetséget, vezetőségi tagja volt a Magyar Természetbarát Szövetségnek. Aranyjelvényes túravezetőként nagyon sok túrát vezetett hazai tájakon és külhonba is. Német, szláv, francia nyelvtudása mindig nagy segítsége volt a túrák lebonyolításának. Az elmúlt több mint 10 évet a Meteor TTE kaposvári egyesületének vezetőségi tagja, titkáraként, valamint a Meteor Országos Szövetség alelnökeként dolgozta és túrázta végig.

vukov


A természetjáró nevét viselő Vukov Péter Emléktúrát is idén rendezték meg először. A megmérettetésre még Horvátországból és Szlovéniából is érkeztek próbázók Simonfára. A résztvevők két táv közül választhattak. A gyakorlottabbak a 28,4 kilométeres teljesítménytúrán próbálták ki erőnlétüket, amely a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt is komoly kihívásnak ígérkezett számukra. A másik, 10-12 kilométeres távra nagyrészt az idősebb korosztály képviselői és a kezdő túrázók jelentkeztek. A résztvevők közül többen is hangoztatták, hogy kifejezetten azért érkeztek a túrára, hogy méltóképpen emlékezzenek a jeles természetjáróra, Vukov Péterre.


vukov

Címkék: Vukov Péter, avatás, meteor, emléktábla, turista, kultúra