A kaposvári fürdő június 1-én nyitja meg kapuit a strandolni vágyók előtt, a jegyárakról pedig jövő héten döntenek.

Az idén sem drágulnak a strandbelépők és a bérletek egyik siófoki strandon sem, az Újhelyi strand ingyenessége 2012- ben is megmarad. A strandokat üzemeltető Balaton-parti Kft. a 2 %-os áfa-emelkedést sem hárítja át a vendégekre.

A siófoki strandok május 18-án, pénteken nyitnak, hogy 17 héten át állják a napozni, pihenni, lubickolni vágyók rohamát. A város jelentős kedvezményt biztosít a 16 óra után váltott belépők esetében, de továbbra is érdemes heti, illetve ötnapi bérletet váltani a szeptember 16-ig tartó szezonban. A Siófok-kártya tulajdonosok a napi belépőjegyeket féláron vásárolhatják meg, a heti felnőtt és gyerekbérletek, valamint 5 napra érvényes felnőtt és 5 napos gyerekbérletek árából 20 % kedvezményt kapnak. Az ország leglátogatottabb strandján, a siófoki nagystrandon a 2012-es szezonban is színvonalas programokat kínál a fiataloknak és idősebbeknek is a Coke Club, a hazai és külföldi sztárok kedvelt rendezvényhelyszíne. Idén is díjfizetés nélkül vehetők igénybe a strandon és a szabad strandokon, parti sétányokon lévő illemhelyek, vizesblokkok.

A cég ebben az esztendőben is szinte a korcsolyaszezon zárásával egyidőben kezdte meg a szezonra való felkészülést, hogy a nyitásra kulturált körülményeket, jó színvonalú szolgáltatásokat biztosítson az odalátogatóknak - írja a siofok.hu.

A nagyatádi fürdő pünkösd hétvégéjén nyitja meg kapuit a fürdőzni vágyók előtt. Nem terveznek áremelés a strandbelépők árával kapcsolatban, így idén is annyiért hasznalhatják a fürdőt az oda látogatók, mint a tavalyi évben.
A fürdőnek egymilliós kára keletkezett, ugyanis a kemény tél miatt a fagy szétnyomta a medencék csempéit. Jelenleg is folyik a rekonstrukció a fürdőben.

Több mint fél milliárd forintot nyert egy pályázaton az Igali fürdő. A pénzből a kisgyermekes családokat és a fiatalabb korosztályt célozzák meg. Pezsgőfürdőt, szaunát és merülő medencét építenek. A fürdőben jelenleg kilenc medence található melyek közül a gyermek illetve a termál medencék majd mindegyike különféle élményelemekkel van felszerelve, ezzel téve teljessé a fürdőzők kikapcsolódását.

A fürdő május 26-án nyit, majd június 15-ére tervezik az új részleg ünnepélyes átadását, és ekkor emelnének csak árat. Várhatóan 300 Ft emeléssel kell számolniuk az oda látogatóknak.

Az Igali gyógyfürdő által üzemeltetett kemping már a hétvégétől várja a kikapcsolódni vágyókat. A gyógyfürdő szomszédságában található Hőforrás Kempingből (lakókocsi-, sátorhely ligetes területen) közvetlen átjárás nyílik a gyógyfürdőbe. Ifjúsági szállón, mobil-házakban is megszállhatnak a pihenni vágyók, a szállásdíj a fürdőbelépőt is tartalmazza.

A barcsi Termálközpontban elvégezték a kötelező karbantartási munkálatokat. Ezt eddig a folyamatos üzem miatt nem tették. A hónap végén, pedig már a külső medencéket is használhatják a látogatók. Henger János a városfejlesztési bizottság elnöke elmondta: nem lesz változás a barcsi termálfürdő és rekreációs központ jegyáraiban sem. A témát a héten tárgyalta a városfejlesztési bizottság - írja a barcsmedia.hu.



Címkék: jegyárak, Igal, fürdő, Nagyatád, Barcs, Siófok, strand, kultúra