Versmondó versennyel indul a nap reggel 9 órakor a Polgári Casino rendezésében. (Csiky Gergely Színház, Télikert, Próbaterem). Majd 10 órától várják az érdeklődőket KÖZös verselésre a KÖZtéren. A Kossuth téri közös versmondást követően versfolyam és verskommandó indul a városban.

11 órától Különbéke, a Kaláka együttes és Rátóti Zoltán, Szabó Lőrinc-műsora a Csiky Gergely Színház Nagyszínpadán, jegyár: 800 Ft.

13 órától A költő L. Simon László író-olvasó találkozója, a Csiky Gergely Színház nézőtéri büféjénél.

18 órától Az ördög hárfái, Sebő Ferenc megzenésített versei, válogatás az "Énekelt Versek" című kötetből. A Kaposvári Egyetem másodéves színészhallgatóinak koncertje a Csiky Gergely Színház Nagyszínpadán, Jegyár: 500 Ft.

Bővebb információ: www.csiky.hu

A Berzsenyi Irodalmi és Művészeti Társaság egykori kaposvári elnökének, a 2008-ban elhunyt Takáts Gyula Kossuth- díjas költő, író, műfordító, kritikus és tanár volt otthonában, a róla elnevezett emlékházban szerda délelőtt a Magyartanárok Egyesülete Somogy Megyei Tagozata tart költészetnapi megemlékezést a város több iskolájából érkezett diákok közreműködésével.Másnap ugyanott a Takáts Gyula hagyatékának gondozásával megbízott irodalmi és művészeti társaság, a 25 éves pécsi Pro Pannónia Kiadó Pécsi irodalom-magyar irodalom című estjével emlékezik meg a költészet napjáról.

Balatonszárszón a József Attila Művelődési Házban 25. alkalommal rendeznek ünnepséget és megyei szavalóversenyt a költészet napján.

Siófokon a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárában este Könyves sors - magyar sors címmel a Püski Kiadóval ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a Kálmán Imre Kulturális Központban pedig költészet napi versmondó verseny gálaműsorára invitálják a közönséget.

Címkék: versnap, Csiky Gergely Színház, társulat, Kossuth tér, Kaposvár, kultúra