Az egyik leghíresebb görög drámát az ókori és a modern színjátszás keverékébe helyezi. A különleges előadás péntektől látható a színházban.  

Antigoné testvérei holtestjei felett. A fiúk egymást ölték meg. Azonban csak a győztest temethetik el. Antigoné azonban szembeszáll a paranccsal és maga temeti el testvérét. A főszerepet Grisnik Petra, Junior Príma díjas színművész alakítja. Azt mondja: nehéz és nyomasztó ez a szerep.

antigoné


- Az még egy külön pikantériája a dolognak, hogy ezek a lányok hordozzák a család átkát eleve egy, olyan batyuval jöttek a világra, hogy cipelniük kell a múltat és tudják azt is hogy nincsen jövőjük - mondta a színművész, Gresnik Petra.

Iszméné jeleléssel kommunikál. Rácz Panni néhány hét alatt tanulta meg a mozdulatok jelentését.  

- Nem kell feltétlenül arra koncentrálni, hogy milyen hangosan beszélek, hanem az érzéseimre tudok  figyelni. Viszont pont, hogy kiesik a leglényegesebb közlési csatornám ezzel rá vagyok kényszerítve, hogy jobban gondoljak bele ami mondok - mesélte Rácz Panni színművész.

Az előadás, joggal nevezhető az Oidipusz folytatásának. Az előadásban ugyanúgy a klasszikus és a modern színjátszás keveredik. A Labdakidák története a sorsról, végzetről, a döntéseinkkel, a múltunkkal való szembenézésről szól.

- Ez az ember Kreon, nagyon vágyott erre a pozícióra, hogy ő eljusson idáig és hogyan darálja be egy rossz emberi döntés, vagy egy emberi döntés, az hogy rossz vagy nem rossz az igazából mindegy. Én nagyon szeretem ezekbe a görög darabokba a sorsszerűséget - mondta a mű rendezője, Rusznyák Gábor.

A bemutató pénteken lesz a stúdióban.

Címkék: antigoné, színpad, csiky, helyi, kultúra, kaposvár