A két év alatt megvalósított, a helyi önkormányzat által 15 százalékban támogatott fejlesztési program révén a kistérségben nagyságrendekkel javultak a turizmus-szervezés feltételei - mondta Nagyné Horváth Klára, a tourinform vezetője, a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület titkára.

Mint elmondta, a korszerű infokommunikációs eszközökkel felszerelt új irodában a térség legjobb borait bemutató borfal is helyet kapott, a tervek szerint pedig a jövőben egy helyi termékeket kínáló, shop-szerű résszé bővül.

Az elnyert támogatás fedezte továbbá a térség ajánlati katalógusának, szabadidős kiadványának, esemény-naptárának és szálláshely-információs füzetének több ezer példányos megjelentetését is. Lényeges eleme volt az egyesületi tagság képzése, valamint a térség turizmusának fejlesztéséhez szükséges tanulmányok elkészítése is.

Újdonságszámba megy, hogy a fejlesztés részeként elkészült egy kistérségi élményeket összegyűjtő tematikus kiadvány is. Ez tájékoztatást nyújt a kistérség Balatontól távolabb eső háttértelepüléseinek - köztük Kötcse, Kereki, Bálványos - látványosságairól, programjairól is.

A projekt részeként továbbá érintőképernyős információs pontokat helyeznek el az irodában és a város két másik forgalmas helyszínén is.

Az egyesületről szólva Nagyné Horváth Klára elmondta, 2008-ban alakultak, hogy a dél-tiroli minta alapján elterjedt turisztikai desztináció menedzsment elvei alapján, alulról jövő szerveződéssel fogja össze a turizmusban érdekelt vállalkozásokat, magánszállásadókat, civil és önkormányzati szereplőket. A balatonföldvári szervezet ma 103 taggal rendelkezik, és ezzel gyakorlatilag teljesen lefedi a térség területét, szolgáltatói kínálatát a strandi kölcsönzők működtetőitől kezdve a négycsillagos wellness szállodákig.

Forrás: turizmusonline.hu



Címkék: iroda, egyesület, tourinform, turizmus, Balatonföldvár, online, kultúra