A kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatójának kinevezett Rátóti Zoltán csaknem egy évvel második ciklusának megkezdése után, idén szeptember 26-án jelentette be lemondási szándékát – írja a Zalai Hírlap. A színész mindezt elfoglaltságaival indokolta a lapnak. Mint mondotta, igazgatói megbízatásakor úgy gondolta, hogy az nem lesz hatással polgármesteri teendői ellátására, időközben azonban meggyőződött arról, hogy a két feladatot nem lehet párhuzamosan együtt végezni.


A magyarföldi időközi polgármester-választást december 11-én, reggel hat és este hét óra között tratják- mondta Horváth Attila csesztregi körjegyző, a helyi választási iroda vezetője. - A választási bizottság két független jelöltet, Kállai Csabát és Tolnai Istvánnét vette nyilvántartásba. A szavazatok 54 fő jogosult.

A 2010-es választásokon két független jelölt, Rátóti Zoltán és Tóth Krisztina indult. Előbbi a szavazatok 69,77, (30 fő) utóbbi 30,23 (13 fő) százalékát kapta a kis faluban, ahol akkor  47 szavazó szerepelt a névjegyzékben.

Forrás: zalaihirlap.hu

Címkék: Zoltán, magyarföld, Rátóti, zala, megyei, színház, kultúra