A Prima Primissima Alapítvány és az FHB Bank Magyar színház- és filmművészet kategóriájában idén is díjakat ítélt oda az arra érdemesnek tartott fiatal művészeknek.

A díjra a hazai színház- és filmművészet elismert (junior és senior) képviselői jelölték a szerintük figyelemre és díjra érdemes fiatal tehetségeinket. Minden évben legfeljebb tízen kaphatják meg a jelöltek közül a Junior Prima Díj ajkai kristályplakettjét, és a szakmai elismerés mellé járó pénzjutalmat.

Grisnik Petra


A Csiky Gergely Színház két társulati tagja részesült elismerésben. Grisnik Petra színésznő, és Göttinger Pál rendező, aki éppen a színház legújabb bemutatóján, A KÉZ című bítzenés színdarabon dolgozik. Egy gyakori vendégművész, Cziegler Balázs díszlettervező is Junior Prima Díjas lett. Ő olyan előadások díszleteit tervezte a Csiky Gergely Színházban, mint a nemrég bemutatott Pán Péter vagy a nagy sikerű Padlás.

Pál András, aki a Kaposvári Egyetem színész szakán végzett, szintén Junior Prima Díjas lett.

Az emlékplakett mellé a díjazottak 7 ezer eurót kapnak. Grisnik Petra a Kossuth-díjas Molnár Piroskától vette át az elismerést.

Címkék: Göttinger, Grisnik, Junior, Príma, Petra, Pál, díj, kultúra