A rendezvényen Heizler György tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató mondott köszöntőt.

A szakképzés során a tűzoltó szakma olyan alapvető biztonságtechnikai, balesetvédelmi és szakmai ismereteit tanulták meg a tűzoltók, melyek a saját és mások biztonságát szolgálják. A képzés súlypontját a szerelési gyakorlat adta, amelynek elsajátításával a szakmai fogások megszerzésében és a felszerelések használatában szereztek jártasságot a résztvevők, hogy az éles bevetéseknél ne a szerelésre, hanem a probléma megoldására tudjanak koncentrálni a tűzoltók.

Az eskütétel önmagában több funkciót is betölt. Egyrészt a szervezethez tartozást deklarálja, másrészt a hagyományok továbbviteléről, őrzéséről is gondoskodik, hiszen évtizedes tradíció az eskütétel. Harmadrészt olyan magatartási és normakövetelményeket foglal magában, melyek a tűzoltói állomány egymás közötti viszonyrendszerét határozzák meg.

tűzoltók avatás_1

( Fotó - SMKI )

Az eskütételt követően az ifjú tűzoltók a következő két hónapban a jövendőbéli parancsnokságukon a napi szolgálatellátás mellett gyakorolják a képzésen megismert elméleti és gyakorlati szakmai fogásokat, felkészülve a következő megmérettetésre a 2012. januárjában Budapesten tartandó záróvizsgára. Ennek sikeres teljesítése után készenléti szolgálatban, esküjükhöz híven védhetik az állampolgárok életét és biztonságát.

tűzoltó avatás


( Fotó - SMKI )

Balatonboglár ÖT    1 fő
Barcs HÖT:             1 fő
Dombóvár HÖT       5 fő (Tolna megye)
Kaposvár HÖT:       5 fő
Marcali HÖT:          1 fő
Nagyatád HÖT:       3 fő
Siófok HÖT:           1 fő

Címkék: ünnepélyes, eskütétel, tűzoltók, avatás, Somogy, kultúra