Mivel másabb a somogyi megyeszékhely egyeteme az ország többi felsősoktatási intézményéhez képest? Ezen szakokra többen jelentkeznek? A megszerzett tudással könnyebben el tudnak helyezkedni? Miért érdemes az oktatásba fektetni? Milyen haszna származik ebből az oktatási intézménynek, a hallgatóknak, a gazdasági életnek és az egész országnak.

Ezekre a kérdésekre is válaszoltak a szakértők az Eur-Órában.

A több mint 20 perces összeállításban témafelvetésként elhangzott: csaknem 3 milliárdos fejlesztés zárult le a Kaposvári Egyetemen. Ezzel a vezetők szerint biztosították a campus jövőjét. A cél egy oktató, kutató, szolgáltató intézmény létrehozása, magasabb hallgatói létszámmal.  

Kiderült a műsorból: soha nem látott fejlesztés valósult meg Kaposvár iskoláiban is. Az összes általános és középiskolát felszerelték digitális eszközökkel több, mint 270 millió forint értékben. Szeptember óta a gyerekek és a diákok is megtanulták ezeket alkalmazni. A tanítást és a tanulást is nagymértékben segíti.    

Az innováció és az oktatás témához kapcsolódóan sok érdekességet tudtunk meg két meghívott vendégünktől, a Kaposvári Egyetem egyetemi adjunktusától, Csizmadiáné dr. Czuppon Viktóriától, aki az innovációs és tudástranszfer iroda vezetője, valamint a Kaposvári Egyetem stratégiai-fejlesztési igazgatójától, dr. Horváth László Károlytól.

A téma fontosságát jelezte, hogy több nézői kérdés is érkezett már a műsor előtt szerkesztőségünkbe. Érdeklődtek egyebek mellett a kommunikáció szak jövőjéről, az új szakokról, a hallgatói létszám bővüléséről. Valamint többen azt kérdezték, hogy mennyire biztosított a Kaposvári Egyetem jövője?

www.halozattv.hu

Címkék: Eur óra, Kapos TV, egyetem, Kaposvár, kultúra, gazdaság