Ha valaki féktávolságon belül lép az autó elé, akkor hiába fékez a sofőr, a kocsi már nem tud megállni. A gyerekek azért megpróbálták megfékezni az autót. Egy oktatáson is részt vettek az iskolások. Naponta akár 200 diákot is tudnak itt fogadni az autóklub szakemberei. "Tapasztaljuk azt, hogy a gyerekek azért életkortól függően különbözőképpen reagálnak bizonyos helyzetekre és vannak még hiányosságok" - mondta Timkó Attila, vezetéstechnikai oktató, Magyar Autóklub. A gyerekek egy-egy ilyen alkalommal sokat tanulhatnak.

A részeg szemüveget is kipróbálhatták, majd egy biciklis ügyességi pályán kellett teljesíteniük a tanulóknak. A rendőrök ezzel egyidőben egy másik ügyességi pályán versenyeztek. 21 kapitányság csapata mérte össze elméleti és gyakorlati tudását. "Napi szolgálatban előnyünkre válhat, mert Budapest belterületén látunk el napi szolgálatot  és a közlekedési viszonyok és a morál megköveteli, hogy a motort teljes uralmunk alatt tartsuk" - mondta Zsinór József, törzsőrmester, BRFK.

A közlekedésbiztonsági programok vasárnapig tartanak Kaposváron. Addig biztosan jóval több rendőrt lehet majd látni a városban, mint máskor.

Címkék: elgázolták, biztonság, verseny, közlekedés, kultúra, Kaposvár