Tárt kapukkal fogadta a Csiky Gergely Színház a látogatókat, ma egész nap. Ennyien még egyetlen előadáson sem ültek a nézőtéren. A Pán Péter próbájára voltak kíváncsiak a legtöbben. A legnagyobb sikert az előadás négylábú szereplője aratta. Épp, hogy bejött máris óriási tapsot kapott. A próbákat még a legkisebbek is élvezték. "Láttuk milyen az indiánlányoknak a karkötője, majd a Pán Péterbe lesz,. Meg a  süniruhát, meg minden ami van" - mondta Csorba Daniella Sára. Több pofon is elcsattant a stúdióban. A diákok a színészekkel verekedtek össze -persze csak játékból- a mesterségórán. A gyerekek, azt is kipróbálhatták, milyen lehet színésznek, rendezőnek, asszisztensnek, hangosítónak, jelmeztervezőnek lenni. "Újdonság volt számomra, hogy a mai kort és a régit kellett összehangolni" - nyilatkozta Dobrosi Dorottya.

Nyílt próba, kulisszajárás, mesterségórák, színházcsinálás, dedikálás, újratervezés társasjáték. A mai napon a kulisszák mögé is bekukkanthattak a nézők. A pincétől a padlásig mindenre fény derült, még arra is milyen a világosító munkája. Az igazgató örül, hogy ennyien kíváncsiak voltak a színházra, és reméli később is ilyen népszerűek maradnak. "Még többen kedvet kapnak, nemcsak így belátogatni napközben, hanem az előadásainkra is fognak jönni" - mondta Rátóti Zoltán, igazgató, Csiky Gergely Színház.

A társulat egyébként idén 5 nagyszínpadi és 6 stúdió előadással várja a nézőket. A nyílt napról még több titokra fény derül a szerdai Géniuszban.

Címkék: kulissza, színpad, nyílt nap, csiky, kultúra