Ezért Juhász Tibor kormánymegbízott zsűritagnak felkérte Kling József somogyi szobrászművészt, hogy az elbírálási folyamatban csak és kizárólag művészi és szakmai szempontok érvényesüljenek.

Kling József  a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, a Magyar Szobrász Társaság, a Magyar Képző-és Iparművészek Szövetsége, a Német Képzőművészek Szövetsége és a Somogyi Alkotóművészek Szövetségének aktív tagja. Szakmai életútja során számtalan egyéni és csoportos kiállítás megvalósítása és több köztéri szobor megalkotása fűződik a nevéhez. Számos kül-és belföldi művészeti díj birtokosa, a Magyar Zsűri Szövetség tagja.

A szobrászművész szerint e pályázat segíthet az eddig még nem ismert somogyi tehetségek felfedezésében valamint az elkészült alkotások révén közelebb kerülhetnek az emberek a közigazgatáshoz.

Változatos megyéink az Európai Unióban címmel hirdettek művészeti pályázatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó kormányhivatalok és a Hungarofest Nonprofit Kft. fiatal képzőművészek, alkotók számára. A pályázatra olyan művészeti alkotásokat várnak, amelyek üzenete a kormányablakokhoz és a közigazgatáshoz köthető. A nyertes pályaműveket a kormányablakokban, illetve kormányhivatalokban fogják kiállítani, és önálló gyűjteményt fognak alkotni, amelyek a nagyközönség számára is megtekintő lesz. A pályázat kiíróinak szándéka, hogy a kultúrán, a művészeten, a fiatal tehetségeken keresztül új, eddig ismeretlen művészeti értékek alkotását ösztönözze, amelyeket hazánk, illetve az egyes megyék szeretete, identitása ihlette. A pályázat célja továbbá, hogy a fiatal képzőművészeknek, tehetségeknek lehetőséget adjon a bemutatkozásra. Minden Magyarország területén belül állandó lakcímmel bejegyzett 18 és 35 év közötti magyar állampolgár pályázhat legfeljebb egy már meglévő, vagy újonnan elkészített saját művészeti alkotásával. A pályaművekből a szervezők szándéka szerint értékes önálló gyűjtemény jöhet létre, melyek nem valamely zárt múzeumban, hanem az emberek számára nyitott kormányablakokban, kormányhivatalokban lesznek megtekinthetőek. A pályázatról minden információ megtalálható a www.valtozatosmegyeink.kormany.hu  oldalon. A pályaművek beérkezési határideje 2011. szeptember 15.





Címkék: vezetők, új, hivatal, kormány, pályázat, Somogy, kultúra