Szita Károly köszöntőjében azt mondta, Kaposvár iskolái jó iskolák, amelyek alkalmasak arra, hogy kineveljék a jövő reménységeit.

szita_karoly

A polgármester beszélt a fejlesztésekről, az ingyenes tankönyvekről, az úszás és korcsolyaoktatásról, az étkezés támogatásáról és az informatikai beruházásokról. Holnaptól csaknem 6 ezer általános és 7 ezer középiskolás ül iskolapadba Kaposváron.

Szita Károly, Kaposvár polgármeseterének satóközleménye:

 

 

Kaposvár iskolái jó iskolák, amelyek alkalmasak arra, hogy kineveljék a jövő reménységeit – mondta a városi tanévnyitó ünnepségen Kaposvár polgármestere. Szita Károly a Rákóczi Ferenc Általános Iskolában nyitotta meg a 296. tanévet.

A polgármester beszélt a szülők, a pedagógusok és a városvezetés feladatáról, felelősségéről: „mi másért élünk és dolgozunk, cselekszünk nap, mint nap, ha nem gyermekeinkért, szeretteinkért… Mi, iskolafenntartók nem csupán azért viselünk felelősséget, mert erre vállalkoztunk, hanem mert egészséges nemzedéknek szeretnénk majd tovább örökíteni városunkat.”

Szita Károly kiemelte a közösség erejét és azt a biztonságot, amelyet az iskola tud nyújtani a fiataloknak. Beszélt a fejlesztésekről is, az ingyenes tankönyvekről, az úszás és korcsolyaoktatásról, az étkezés támogatásáról és az informatikai beruházásokról: „a város pedig, ahogyan eddig is tette, meg fogja teremteni a feltételeit a gyermekek, pedagógusok és szülők közös alkotó munkájának.”

Külön szólt az első osztályos kisdiákokhoz: „Nekünk, felnőtteknek Ti vagytok legfontosabbak. Bennetek hiszünk, reménykedve várjuk, hogy szorgalmatok és tehetségetek bennünket is boldoggá tegyen.”

Kaposváron csaknem hatezer tanuló kezdi meg az általános- és hétezer diák a középiskolát.

 

Címkék: 269, évnyitó, tanév, szita, iskola, kultúra