Még üres az aula a böhönyei általános iskolában. Az intézményt és az óvodát több mint 1 milliárd forintból újították fel. Így, nemcsak egy modern épületben, hanem a TIOP pályázatnak köszönhetően, a legkorszerűbb eszközökkel is tanulhatnak a diákok.

17 számítógépet vásároltak a pályázati forrásból. Ezeken kívül, laptopok és  interaktív táblák segítik a korszerű oktatást. Az igazgató elmondta: sok diák csak az iskolában találkozik a modern eszközökkel. Mivel az intézményben sok a hátrányos helyzetű gyermek, akik otthon sem tudnak számítógéphez ülni, így óhatatlanul hátrányba kerülnek, azokkal a társaikkal szemben, akik otthon is nap mint nap használnak. Ezért minden szempontból megpróbálják az igényeket kielégíteni - tette hozzá Festetics Pál Általános és Művészeti Iskola és Óvoda igazgatója, Riba László.

A 13 milliós beruházás uniós forrásból valósult meg - emelték ki a zárórendezvényen. Az intézmény ezzel a legmodernebb iskola lett a térségben. Böhönye polgármestere, Dr. Szijártó Henrik a KaposPontnak elmondta: Ezek a pályázatok nagyon hasznosak. Értéküket tekintve messze meghaladják az 1 milliárd forintot. Az új iskola a modern neveléshez, oktatáshoz szükséges valamennyi feltételt maximálisan kielégíti.   

Az informatikai eszközfejlesztésből egyébként a böhönyei iskola tagintézménye a somogyfajszi általános iskola is részesült.

Címkék: felujítás, hátrányos, böhönye, iskola, fejlesztés, kultúra