Mélyebben a zsebébe kell nyúlnia annak, aki inkább az albérletet választja. 25 ezer forinttól lehet lakást bérelni Kaposváron.

Konditerem, szauna, számítógépterem, könyvtár, társalgó. Mindez nem egy wellnesszálloda, hanem a Kaposvári Egyetem kollégiumának szolgáltatása. Mindezért havonta 14 ezer forintot fizetnek az államilag támogatott hallgatók, a költségtérítéses képzésben részt vevők pedig 20 ezret. A másik két, régebbi kollégiumban 10 ezer forintnál kezdődnek a térítési díjak. Az egyetem oktatási rektorhelyettese szerint elegendő férőhellyel rendelkezik az intézmény.

- A több, mint 3 ezres hallgatói létszámunkhoz ez a 900 fős három kollégiumban való elhelyezés ez nagyjából elegendőnek is tűnik. Tehát aki akar, és csak nem történik vele valami szörnyűség vagy nem művel valami szörnyűséget, nyilván ilyen nincsen, azt nagyjából el is tudjuk helyezni - mondja a Kaposvári Egyetem oktatási rektorhelyettese, Dr. Kovács Zoltán.

Aki nem kap kollégiumi elhelyezést vagy nem szeretne ott lakni, 25 ezer forinttól bérelhet lakást a városban. Azonban egyre többen félnek kiadni lakásukat egy kaposvári ingatlaniroda vezetője szerint.

Sarokkádas fürdőszoba, amerikai konyha, élénk színek. Az ilyen típusú,  cirkó-gázfűtéses téglaépítésű lakásokat keresik a fiatalok.

- Most azért megnövekedett mindenképpen az egyetemisták kereslete a kaposvári albérletek iránt, általában a fiatalabb, újabb építésű ingatlanokat, minél több szobaszámmal keresik és lehetőleg azért az olcsóbb kategóriából, tehát a 40-50 ezer forintos albérleteket keresik - mondja a Genius99 Ingatlanközvetítő Iroda vezetője, Oláh Miklós.

Az egyetemisták a 2 és fél, 3 és fél szobás lakásokat kedvelik. Így, ha többen költöznek egy fedél alá, megoszlanak a költségek.

Címkék: férőhely, albérlet, hallgatók, Kaposvári Egyetem, kollégium, kultúra