A Korona Lovasklub nyári táborában, a gyerekek nemcsak a lovakat, hanem a természetet is megismerik közelebbről. A lovaglás mellett kézműveskednek és úsznak is a résztvevők.

Azonban csak egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a hasonló táborokat. Ennek az ára 25 ezer forint, hetente. A táborvezető azt mondja évek óta nem emeltek az áron.  

A tábor vezetője, Kiss Béla elmondta: négy éve ugyanazon az áron dolgoznak, tehát a tábor nem változott. Az összege legalábbis. Kedvezményt a többgyermekkel érkezők számára viszont már nem tudnak adni, mert minden drágul.

A Füredi Alkotótáborban több kaposvári művészpalánta kezdte meg az ismerkedést a festéssel. Néhány éve átlagosan 50-en voltak. Most jóval kevesebben. Észre lehet venni a gazdasági válságot, mert felére csökkent a létszám - mondta a Füredi Alkotótábor vezetője, Mester Béla.

A Nyári Napközis Táborban változatos programokkal szinesítik a napot. Nem csoda, hogy zsúfolásig megtelt. Jelenleg 140-en vannak, de volt, amikor 170 gyermeket hoztak a szülők. Ennél azonban jóval nagyobb az igény.

Alkotótábor

Nemcsak a válság hatása ez, hanem egyszerűen kitolódtak a munkával töltött korok. Aktívak a szülők, és aktívak a nagyszülők. A gyermekeket nem tudják hova tenni, hosszú időre. - árulta el a tábor vezetője, Várvizi Valéria.

A családsegítő központ is szervezett tábort a rászorulóknak. Sokan azonban egyedül vagy rokonoknál töltik a szünidőt - mondja a csoportvezető. Ez számos veszélyt rejhet.  

A Szocionet csoportvezetője, Jászberényi Ágnes szerint: Csellengenek, barátokkal ütik el az időt. Ami magában rejthet olyan veszélyeket, hogy deviáns magatartásformák alakulhatnak ki. Hogy ez ne történhessen meg, a szülőknek is jobban oda kell figyelniük gyermekeikre.

Címkék: nyáritábor, vakáció, nyaralás, tábor, nyár, kultúra