A balatonlellei program ma este 20:00 órától veszi kezdetét:

Június 21. 20.00 David Yengibarian Trio: „A mi zenénk tekervényes, hosszú, háborús, boldog-boldogtalan, tragikus utat járt be, holokauszttal, szenvedéssel, örömmel. A népzenében tökéletesen benne van egy nép sorsa. Nem akartam amerikai zenét játszani, de a saját népzenémet alkalmasnak tartom arra, hogy jazzre jellemző igényességgel közelítsek hozzá. Azt hiszem, általában minden igazi zenész a saját kultúráját igyekszik a legmagasabb színvonalon érvényesíteni – ami azért nem azt jelenti, hogy alkalomadtán nem játszhatunk egy-egy ismert amerikai jazz standerdet“  David Yengibarjan

David Yangibarian Trio

Június 22. 20.00 Paprika Korps: a csapat egy a keményebb műfajokat reggae-vel keverő zenekar, amely 1999-es alakulásuk óta lengyelország egyik legismertebb reggae-bandájává érett.
Az elmúlt évtized alatt amellett, hogy túl vannak 300 koncerten a zenekar kivívta magának a legintenzívebben túrnézó lengyel csapat hírnevét, végigjárták Európa majdnem összes országát Oroszországtól Spanyolországig. Élő koncertjeiken egyetlen pillanatot sem hagynak a lankadásnak, és a „sunshinereggae” esetükben szóba sem jöhet.
(Forrás:zeneunnepe.hu)
Paprika-Corps

Június 23. 20.00 We Can’t Sleep At Night: a szlovén banda 2004-től alkot stúdióban és lép fel koncerteken. A határok megtörésére törkednek a '80as évek post-punk csapatainak szellemében, gyors tempójú dombszolókkal, basszus virtusokkal és elvadult, erőteljes vokális megoldásokkal.

(Forrás: last.fm./music)



Wecantsleep

A zene ünnepét 1982-ben tartották először Franciaországban a nyár első napján, Maurice Fleuret zenetudós javaslatára. A kezdeményezéshez több mint száz ország csatlakozott, az esemény nemzetközivé vált. A zene ünnepe olyan egész napos, ingyenes, politikamentes rendezvény, amely a zene valamennyi formájára és stílusára kiterjed. Magyarország 1997-ben csatlakozott a mozgalomhoz, amikor Budapest is aláírta a zene ünnepe nyilatkozatot. Vezérelv az ingyenesség, az összefogás és az önkéntesség.

A fővárosban többek között a Ferencvárosban, a Millenárison, valamint az R33-ban, az A38-on, a Gödörben, a Corvintetőn, a Pótkulcsban, a Szimpla Kertben, a Liszt Ferenc téren adnak ingyenes koncerteket pályakezdők és befutott muzsikusok. A Magashegyi Underground nevéhez híven lentről a János-hegy tetejéig muzsikálva tiszteleg a zene előtt a Libegőn az év leghosszabb napján. Az Intim Torna Illegál tagjai biciklire pattannak hangszereikkel és rajongóikkal, és a zene ünnepe helyszíneit érintve tekerik és muzsikálják keresztül Budapestet. Az egyedi, tizenhat személyes járgányon a zenehallgatóknak is helyük lesz.
(Forrás:zeneunnepe.hu)

Címkék: zene ünnepe, David Yengibarian Trio, We Can’t Sleep At Night, Paprika Korps, Balatonlelle, kultúra