A direktor emlékeztetett arra, hogy a közönség által kedvezően - 80 százalékos látogatottsággal - fogadott klasszikus színházi feladatok mellett az elmúlt évadban számos programot szerveztek, melyekkel a színház és a közönség kapcsolatát igyekeztek erősíteni.

- A fogadtatás folytatásra, a nézők visszajelzése bizakodásra ad okot - mondta Rátóti Zoltán, aki annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az "emberfeletti munkát követelt" évad jó befektetésnek bizonyult, és meg fog térülni.

Rátóti Zoltán


A színház gazdálkodásáról szólva az igazgató közölte: bár 150 millió forinttal csökkent a támogatás, a színház biztonságosan működik, a számlákat és a béreket ki tudják fizetni, nem kellett senkit elbocsájtani. A nyugodt és kiszámítható felkészülés érdekében a jövő évadra már márciusban összeállított műsortervről szólva Rátóti Zoltán - nem titkoltan a fenntartó kaposvári önkormányzatot jelenlévő képviselőjének, Szita Károly polgármesternek címezve - megjegyezte: nem véletlen, hogy a 2011/2012-es évadot a Finito című darabbal zárják. Ezzel szeretnék jelezni, hogy a színház régóta húzódó felújítása nem várhat tovább.

Kaposvár polgármestere a színház gazdálkodásával kapcsolatosan leszögezte: a működést kötelességük biztosítani, s ezt meg is teszik. A felújításra utaló megjegyezéshez annyit fűzött hozzá: "Mindig egyszerűbb meghosszabbítani egy igazgatói mandátumot, mint előteremteni a pénzt a felújításra".
- Szeretném megköszönni direktor úrnak az elmúlt évet, és Önöknek pedig, hogy mögé álltak és támogatták, ennek a kettőségnek volt betudható, amit az előbb értékelésként hallottunk - hangsúlyozta a polgármester.

Az évadzáró gálaesten több díjat is kiosztottak. A közönségszavazatok alapján az év színésze Sarkadi Kiss János lett. A legjobb színésznőnek Nyári Szilviát választották; legjobb epizódszereplőnek Takács Gézát látta a közönség.

Címkék: Takács Géza, Rátóti Zoltán, évad, színház, Szita Károly, kultúra