A magyaros ételek fogynak a legjobban Belényesi László siófoki büféjében, Azt mondja: nem emel árat. A vendégek 80 százaléka magyar és mind törzsvendég. A belföldi turistákat kedvelik legjobban a vendéglátósok, mert ők nem alkudoznak. Tavaly a szálláshelyek bevétele 12%-kal csökkent a tónál. A szállodák a korábbinál jobb szezont remélnek.

hosszú hétvége


A siófoki Hotel Azúr értékesítő vezetője, Sternócky Balázs azt mondja: egy minimális emelést hajtottak végre idén. - Bővültek szolgáltatásaink, és ennek következtében emeltük az árainkat, de természetesen a korai foglalók részére biztosítunk kedvezményeket, előfoglalási kedvezményeket - teszi hozzá a vezető.

Balaton


A siófoki nagystrandon idén is a tavalyi áron vásárolható meg a belépőjegy. Ezen a nyáron a vendégeknek nem kell aggódniuk a szúnyogok miatt. Siófok polgármestere szeretné, ha ezzel a problémával nem kellene idén foglalkozni. - Az időjárást nem tudjuk befolyásolni, de azt igen, hogy korábban kezdődjön el a biológiai irtás, azaz amikor a szúnyogokat még lárva korában egy baktériummal elpusztítjuk -mondja a város első embere.

szunyogirtás


Siófokon 3 hónap alatt megduplázódik a település lakossága. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság elnöke, Vörös Ferenc arról beszél: meg kell növelniük a rendőri jelenlétet. A megyei kapitányságok szerveibe így a rendőrszakképző, illetve a rendőrtiszti főiskolások fognak részben beépülni. A rendőrök mellett a strandon vízimentők is vigyáznak a turistákra. A hajózás még mindig a legkedveltebb turistaprogram a magyar tengeren.

Vízimentőhajó


A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a balatoni halfajtákat, főként a fehérhúsú busát népszerűsíti a szezonban. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Puskás Zoltán szerint ízletesen elkészíthető, akár füstölt halként is. Azt mondja: bíznak benne, hogy ezt sikerül a fogyasztókkal elfogadtatni.

busahalászat


Bár a szezon csak pünkösd után kezdődik, de már most is sokan ellátogatnak a Balatonhoz.




Címkék: nem emel, buda, ár, Balaton, szállás, rendőr, kultúra