Idén is virágos lehet Kaposvár. A virágosítási versenyre az önkormányzat május elején írja ki a pályázatot. A legszebb közösségi és családi portákat díjazzák. Május közepén idén is rendeznek kedvezményes virágpalánta-vásárt. Ezzel ösztönzi a város Kaposvár lakóit, hogy virággal színesítsék és díszítsék környezetüket.

virág2

A Városgondnokság hamarosan ülteti az egynyári virágokat a városban. Május végére az összes közterületen végeznek a munkákkal. Idén több mint 25 millió forintot költ a város erre a célra. Kaposvár ismét pályázik a Virágos Magyarországért versenyen. 2004-ben a somogyi megyeszékely virágbajnok lett. Arany minősítést kapott. Azóta is számos különdíjjal jutalmazták a város virágosítási törekvését.

virág1


A siófoki önkormányzat is hirdet idén virágosítási versenyt. Május 2-tól május 15-ig három kertészetben nyílik lehetőség kedvezményes virág vásárlásra a Siófok Kártyával rendelkező magánszemélyeknek, cégeknek, költségvetési intézményeknek, valamint az üdülőtulajdonosoknak. Az egynyári virágpalánták 90 forintba, a cserepes muskátlik 320, illetve 350 forintba kerülnek a vásár ideje alatt.

A családi ház előkert és üdülőingatlan kategória új elemként jelenik meg a virágosítási versenyben az eddigi kategóriák mellett. Nevezni jelentkezési lap kitöltésével lehet a Polgármesteri Hivatalban, itt igényelhető a Siófok Kártya, illetve az önkormányzati juttatás jóváírása. A vásárral és a versennyel kapcsolatos tájékoztatás kérhető személyesen a 120-as és a 133-as szobában, vagy telefonon az 504-197 és az 504-127 számokon.



Címkék: vásár, virág, verseny, Siófok, kaposvár, kultúra