A kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium posta felőli épületében levő két tanterem a felújítás után olyan laboratóriumi bázissá alakul, amely lehetővé teszi a természettudományi tárgyak legmagasabb szintű és színvonalú oktatását. A Táncsicsos diákokon kívül tíz másik intézmény is használhatja majd a labort: 300 órában a város többi középiskolája, valamint általános iskolás csoportok is ízelítőt kapnak a tudományágak gyakorlati világából.
A laboratóriumok felszerelésén túl az iskolában előadásokat tartanak majd, pedagógus-továbbképzéseket szerveznek és önálló weblapot indítanak Öveges professzor szellemi hagyatékára építve.
„A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása Kaposváron” című TÁMOP pályázat uniós támogatással valósul meg.
Az Európai Unió oktatási munkaprogramjának egyik hangsúlyos területe a természettudományos oktatás fejlesztése. Az ilyen pályázatok célja is az, hogy felkeltsék a diákok érdeklődését, megkönnyítsék a tanárok szakmódszertani felkészülését. Kaposvár városa a dél-dunántúli régióban egyedüliként nyert el szinte száz százalékos támogatást. Az elbírálók a magas összeget a kiváló szakmai színvonallal indokolták.

A nyár elején induló fejlesztés még nagyobb hangsúlyt kap azáltal, hogy 2011. a Kémia Nemzetközi Éve.

Címkék: labor, aláírás, Táncsics, Szita Károly, pályázat, kultúra