Évek óta csökken a Balaton partra látogató turisták száma. Ez ellen próbálnak tenni a siófoki vendéglátósok azzal, hogy téli üdülési és pihenési alternatívákkal javítják a Balaton parti város turisztikai mutatóit. Egyre erősödik a welness turizmus, amely idővel alkalmas lehet a nyári forgalmi visszaesés pótlására. 2009-hez képest tavaly novemberben kétszer többen voltak kíváncsiak a téli Balatonra. Ami nem is csoda, hiszen aki járt már a magyar tengernél a fagyos szezonban, az biztosan elmerült már a tó nyújtotta csodálatos látképben vagy alkalmasint korcsolyáját húzva a jégen töltötte el a pihenésre szánt időt.

„A téli lehetőségek kiaknázása érdekében szándékok és lehetőségek határán kell mozognunk”-mondta a Kapospontnak a Balaton fővárosa címet büszkén viselő város Városfejlesztési és Környezetvédelmi bizottságának elnöke, Gruber Attila. Hozzátette: a Balatonon idén télen az időjárásnak köszönhetően sokan voltak kíváncsiak az úszó jégtáblák látványára, hiszen a természeti látványosság nem mindennapi jeges sziluettet kölcsönzött a  partnak. Továbbá sokan vették igénybe az önkormányzat által nyitott és üzemeltetett korcsolya pályát, ahol sikerült idén egy hagyományosan siófoki sportot, a jégvitorlázást is újraéleszteni. Gruber Attila örömmel számolt be arról is, miszerint a korcsolya bérlés és a jégvitorla a forralt boros standok mellett ugyanakkora forgalmat bonyolított a sport kedvelők jóvoltából.

A Városfejlesztési és Környezetvédelmi bizottság elnöke arról is büszkén nyilatkozott, hogy a város egyre több érdekes kulturális és gasztronómiai városnak kiállításnak ad otthont. S valóban a hatodszor megrendezett Tojásfesztivál illetve a második alkalommal megtartott Márton napi pálinkafesztivál is évről évre komolyabb érdeklődést tudhat magénak. A város a továbbiakban vendégcsalogatónak szánja az új belvárosi látképet, melyet a felújított víztorony, a szintén idén renovált könyvtár, valamint az új pláza tesz teljessé. ”Siófokon mindig történik valami” szól a város új szlogenje amit úgy látszik a Balaton fővárosában komolyan is vesznek.

Címkék: kultúra