baross2

Szamosi Lóránt és Gyulai László - Somogyi TISZK és a Siófoki Tűzoltóság vezetői – között létrejött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a tűzoltók is kivették a részüket a tanulók oktatásában. Február hónapban 2 alkalommal előadást tartottak a tűzmegelőzési osztály munkatársai a 10. évfolyam számára. Február 4-én a környezetvédő, épületgépész szakközépiskolai osztály és az informatikus szakközépiskolai osztály tanulóinak, február 11-én pedig a gépészeti és faipari, valamint a humán szolgáltató szakiskolai osztályok tanulóinak a tűzoltók tartottak előadást. A tűzoltóságot Koloti Béla őrnagy és Szipola Éva százados képviselte, továbbá a Baross Gábor Közép- és Szakiskola néhány pedagógusa is részt vett az előadáson.

baross1

A fő cél a használati szabályok megismertetése, a veszélyhelyzetekből adódó feladatokra való felkészülés, valamint alapvető tűzoltósággal kapcsolatos fogalmak megismertetése és a tűzoltóság munkájába való betekintés.

Cél továbbá az egyes szakmákhoz kötött tűzveszélyes helyzetek megakadályozása, a háztartási tűzesetek, közlekedési balesetek elkerülése.

Az elmúlt hetek tragédiájából adódóan felhívták a tűzoltók a figyelmet a zenés szórakozóhelyeken való menekülés szabályaira, előírásaira. Szemléltetés során megismerkedtek a tűzoltókészülék működtetésével, a tűz esetén történő teendőkkel.

Az előadást színesítette, hogy képanyagot láthattak a siófoki tűzoltóság beavatkozó gépjárműveiről, valamint pár tűz- és baleset során készült fotót és videót is megnézhettek a tanulók.

Forrás és fotó: Tűzoltóság Siófok

Címkék: Baross Szakiskola, tűzoltóság, Siófok, kultúra