Igazi tavaszias idő fogadta a hétvégén a kirándulókat, így nem csoda, hogy nemcsak a vadkacsák úszkáltak a már félig felolvadt petörkei tóban, hanem többen napfürdőztek is a kiskertekben. A kaposvári Papp Imréné azt mondja: hétvégén is kint voltak a gyönyörű időben. És még hétfőn is szeretnének a kertben dolgozni.Az első munkákat is elkezdték már a kiskerttulajdonosok. A töröcskei szőlőhegyen sokan metszettek. A kaposvári Szörényi Ákos az almafa ágait ritkította a napsütésben.
A méhek is megérezték a jó időt. Több kisebb raj is kimerészkedett a kaptárakból.A 2 5éve méhészkedő Bíró Márton azt mondja: a hétvégi jó idő a méheket is kicsalta. A vízhordó méhek már 5-7 fokos hőmérsékletnél kirepülnek. Viszik a fiasításnak a vizet. A másikak 13-15 foknál jönnek ki. Ők már intenzívebben keresik a virágport és a tisztuló kirepülés ami fontos a hosszú tél után. A méhek az első polleneket is begyűjtötték.   
Már a kankalin és a hóvirág is kibújt. Sőt a rügyek is megduzzadtak. Kaposváron a hétvégén is igazi tavaszi hőmérsékletet mutattak a hőmérők. Míg a Balaton-parton 6-7 fokot mértek, addig a legmelegebb: 14 fok Kisbárapátiban volt. Az olvadás miatt a siófoki jégpályán sem lehet már mától korcsolyázni.
Bozóki István meteorológus szerint ezek az értékek enyhének számítanak, és mindenképpen meghaladják az ilyenkor szokásosat. Ezen a napon az országos átlag 4,2 fok. Messze elmarad a rekordtól. A legmagasabb hőmérséklet ami ezen a napon volt 21 fok, Kiskunhalason mérték.
A meleg miatt tovább nőhet az influenzások száma Somogyban.

Címkék: kultúra