Megkezdődött a taszári Napsugár Bölcsőde bővítése és komplex akadálymentesítése. Az Európai Unió 59 645 162 forintos támogatásának köszönhetően a jelenlegi intézmény eggyel több csoport befogadására lesz képes. Ezzel javulhat a térség gyermekeinek felügyelete, ugyanis a környék településein (Kaposvártól-Dombóvárig) máshol nincs bölcsődei ellátás.

A teljes projekt 66 272 403 forintból valósul meg, ebből több mint 59 millió forint az Európai Unió és a magyar állam támogatása, a fennmaradó részt a taszári önkormányzat finanszírozza. Az intézmény egy 125 négyzetméteres új épületrésszel bővül. A jobb energiagazdálkodás és fűtéskorszerűsítés érdekében az épület nyílászáróit lecserélik, a falak korszerű hőszigetelést kapnak. A meleg víz ellátást pedig napkollektor segítségével biztosítják, így hosszú távon javul az intézmény fenntarthatósága.

A bölcsőde átadása 2010 novemberében várható. Addig a gyerekeket ideiglenesen, a volt általános iskolában helyezték el. A kicsik novembertől nagyobb és biztonságosabb épületbe térhetnek vissza, ezzel a dolgozni tudó szülők mindennapjait könnyítik meg.

A felújított épület segíti a gondozónők munkáját is, a teljes akadálymentesítésnek köszönhetően az intézmény bárki részéről elérhető. A bölcsőde mellett az udvarrészt is felújítják: új, biztonságosabb játékokat kapnak a bölcsisek.

A fejlesztésnek köszönhetően a településen 2 új munkahely is létrejön - a szakmai kapacitás 2 gondozónővel is bővülni fog-, így az ellátás már 20 hetes kortól vehető igénybe.

Címkék: kultúra