Négy ember furcsa és bonyolult találkozásáról szól a történet, akik keresik a boldogságot, és közben szépítik a valóságot magukról és másokról is. A kanadai írónő darabja egyszerre vicces és szomorú, könnyed és elgondolkodtató.

Eper januárban a piacról. Sophy és Francois ismerkednek vagy talán már régóta ismerik egymást. Francois, a kávéházi pincér forgatókönyvíró szeretne lenni. Egy történetet kezd mesélni, ami a színpadon is megjelenik. Így a fikció és a valóság összekeveredik. Nem tudhatjuk például, hogy ő szakított-e Sophyval vagy fordítva.

A másik férfi szereplő Robert, irodalomtanár, aki miközben hallgatja Francois történetét, ő is a szereplőjévé válik. Karalyos Gábor azt mondja: a darabban mindenki a helyét, a boldogságát keresi a világban. A negyedik szereplő Léa, aki teherbe esik egy kóbor turistától, aki a fogadójába érkezik. Később kiderül róla, hogy Robert. Pálfi Kata azt mondja: tanulságos volt egy egyedülálló anyát játszania.

A kusza cselekményből végül kibontakozik négy ember története, csodavárása, a szerelemről alkotott képe, aminek sokszor semmi köze a valósághoz. De végül mindenki megtalálja a párját.

Címkék: Szentjakabi nyári esték, kultúra