Maike Wetzel öthónapos ösztöndíjas tartózkodását júliusban kezdi meg Pécsett. Maike Wetzel pécsi tartózkodása alatt internetes naplót vezet, és az itteni eseményekkel kapcsolatos tapasztalatait osztja meg az olvasókkal. A blog magyar nyelvű fordításban is elérhető lesz. A Kelet-európai Német Kultúrfórum A város írója elnevezésű ösztöndíját 2010-ben Pécs, Európa Kulturális Fővárosa kapja.

pécsi blog

Maike Wetzel öthónapos ösztöndíjas tartózkodását júliusban kezdi meg Pécsett. A város írója ösztöndíj célja Németország, és a szomszédos közép-kelet-európai régiók németek lakta területeinek közös kulturális hagyatékát széles körben megismertetni, továbbá fontos vállalása a kölcsönös megértés és a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése. Vándorösztöndíjként Kelet-Európa kiemelkedő helységeiben telepedik meg. A díjat 2009-ben Danzig városával együttműködésben osztották ki.

2010-ben A város írója ösztöndíjat az Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül, a dél-magyarországi Pécs kapja. A havi ösztöndíjon felül az ösztöndíjas a Pécs2010 Menedzsmentközponttal együttműködésben öt hónapig (2010. július-november) ingyenes szálláslehetőségben részesül. Maike Wetzel pécsi tartózkodása alatt internetes naplót vezet, és az itteni eseményekkel kapcsolatos tapasztalatait osztja meg az olvasókkal. A blog magyar
nyelvű fordításban is elérhető lesz.

Maike Wetzel írónő tanulmányait a Müncheni Filmművészeti Főiskolán és Angliában végezte. Elbeszéléseket publikál, valamint forgatókönyvíróként és újságíróként is dolgozik. Írásait több idegen nyelvre lefordították, nemrég magyar és horvát nyelvre is. Maike Wetzel számos irodalmi díjban és ösztöndíjban részesült.

Címkék: EKF, Pécs, kultúra