A Padlás és a Kis hableány továbbra is műsoron marad. Szita Károly polgármester szerint arra kell készülni, hogy a mostani helyen lesz a következő évad és lesz társulat.
A legnépszerűbb és a legnézettebb előadás volt az elmúlt évadban a Padlás. Keszég László rendezésére átlagosan 480-an váltottak jegyet. Népszerű volt még a világhírű rendező Anatolíj Vasziljev munkája a Naphosszat a fákon, Törőcsik Marival. Sikeres évadot zártak az utóbbi néhány hétben a megjelent újságcikkekkel ellentétben. A nemrég elhunyt színházigazgató Schwajda György igazi első évadát nem tudta befejezni.

- Számtalan félbe maradt munka maradt rám, de az önkormányzat és a társulat zömének támogatatását tudva magam mögött, úgy gondolom, hogy ezeket a feladatokat sikerült megoldanom – mondta Kamarell Márta a színház megbízott ügyvezetője. A művészeti titkár hangsúlyozta, hogy a nyugdíjas dolgozókat nem alkalmazzák, csak egy-egy szerepre szerződtetik őket. Másutt fog dolgozni: Znamenák István színész-rendező, Antal Csaba díszlettervező, Selmeczi György zenei vezető. Bár Mohácsi János is távozik, rendezni visszatér a következő évadban.

Hasonlóan a kaposvári jelenségeket is lehet újra látni. Már az első bemutató is csemegének ígérkezik. Ács János a legendás Marat/Sade előadás rendezője az Erzsébet című operettet állítja színpadra. Molnár Piroska a Nagymama című darab főszerepét kapta.

- Színpadra lép még Koltai Róbert, Spindler Béla és Varga Mária, akik kaposváriak voltak régebben. És még egy vendégszínész a Sztálek Andrea jön hozzájuk – mondta Kamarel Márta.
A polgármester az évadzárón megígérte, mindet megtesz a felújításért.

- Arra kell készülni, hogy a 2010-es és a 2011-es évad itt lesz a színházban. Természetesen készülünk más alternatívára is, de szerintem ez az évad itt lesz – mondta a polgármester.
Babarczi László rendezi majd a Szigligetet, de a La Mancha lovagja is színpadra kerül.

 

Címkék: kultúra