Horváth Noémi


A műszaki szakközépiskola kemény testnevelés óráinak köszönhetően Horváth Noéminek jó az erőnléte. Ez kell is a rendőri pályához, a 18 éves lány nyomozónak készül. Pedig akár a rajzolásból is megélhetne. Tehetségét édesapjától örökölte.
- Ez nekem csak egy adott dolog, ezért nem harcoltam meg és nekem a rendőrség egy hivatás lenne, az egy kihívás és szeretném hazámat szolgálni és védeni – mondta a végzős lány.

A rajz tehát csak hobbija a fonyódi lánynak. Egy alkotásával nemrég különdíjat nyert egy országos pályázaton. Noémi gyakran készít portrékat, általában ajándékba.
- Mikor rossz napom van, nekiállok rajzolni és akkor tudom, hogy valamiben jó vagyok – vallotta be a fonyódi tehetség.
Noémit bemutattuk egy fantom-szerkesztőnek, így megismerkedhetett a Face programmal. Kiderült, hogy akár öt órába is telhet, mire elkészül egy fantomrajz.

- Van, amikor a grafikus a ceruzájával sokkal szebben tudja ezeket a vonalakat húzni, maga a program alkalmas, régebben csak férfi személyeket lehetett vele kirakni, most már nőket is, alkalmas arra, hogy a hajszínt változtassuk, a szem állását változtassuk, de a rajz, akkor is rajz marad – mondta Mitró József, a megyei rendőrkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának kiemelt főreferense.

Noémi azt mondja: a számítógépes fantomrajzolást nem élvezné, mert ez nem művészet és egyébként is aktívabban venné ki részét a rendőrségi munkából.

Címkék: Horváth Noémi, Mitró József, kultúra