king

A három nap, mely 2010. március 24-én indul, megmozgatja a somogyi megyeszékhely ifjúságát, aktivitásra, közösségi tevékenységre ösztönzi azt. Az egész rendezvénysorozat a Kaposvári Diákpolgármester-választás köré csoportosul, annak fináléja, záró akkordja.

2010. március 10-e óta tudjuk, hogy három fiatal versenyez a város kulcsáért. Kéthetes korteskedésük, kampányhadjáratuk zárul majd március 24-én, és hogy miként sikerült meggyőzni a választóikat, arra fény derül március 26-án, pénteken. Ezen a napon járul ugyanis urnához valamennyi szavazó, a megyeszékhelyen nappali tagozaton tanuló, 7. és 8. osztályos általános iskolás, valamint középiskolás diák. Minden iskola egyben választó körzet is.

Kaposvár egyedülálló rekordot mondhat magáénak, ugyanis az országban évek óta itt szavaz a legtöbb diák. Reméljük 2010-ben is így lesz ez! Az idei esztendő azért is különleges, mert nemzetközi demokrácia projekt keretében az Európai Unió a Fiatalok Lendületben Programja által anyagilag is támogatja a projektet.

Tizenhat francia fiatal érkezik Vichyből, valamint Le Puy városából, tizenkét észt ifjú pedig Valga tartományból. Görög ifjak is érkeznek a demokrácia szülőhelyéről, hogy aktív szereplőként maguk is részt vegyenek a választáson.

A Nemzeti Civil Alapprogram is hozzájárult ahhoz, hogy hihetetlen szabadidős programok legyenek a kísérő rendezvényei a KINg-nek. Március 24-én a „Bandák Csatáján” hat kaposvári amatőr zenekar mutatkozik be a nagyközönségnek a MTESZ Székházban, a Bajcsy- Zsilinszky u. 1/c-ben. Ez az épület lesz a választási centrum, és itt zajlanak majd a szabadidős programok is.

Március 26-án többek között fellép majd a Bandák Csatájának győztese, valamint a fantasztikus Ivory Coast együttes. Budapestről érkezik napjaink egyik legnépszerűbb csapata, a Heven Street Seven, valamin a The (hated) Tomorrow. Ez idő alatt, aki inkább a koncert helyett a gépzenét választja, azt az Alfa klub várja. Az idén is lesz természetesen Bolondballagás, utcai KINg, kívánságlampion eregetés, darts kupa.

Vésse fel mindenki tehát a naptárjába, március 24-26 között ott kell lennie az év legnagyobb durranásán, a KINg-en!

Kapcsolódó anyagok

Címkék: kultúra