kozod plakat

Az idei programhoz már a kampány első napjaiban számos önkéntes csoport jelezte részvételét. A máriakéméndi fiatalok terve az, hogy pincemúzeumot alakítanak ki, Lánycsókon emlékkő-parkot terveznek az ifjak. Debrecenben a Tócóskert lakótelep játszótereit és kerítéseit veszik gondjaikba az ott lakó, tanuló és dolgozó fiatalok. Monyoródon veszélyeshulladék-gyűjtést, Kamuton pedig Szokatlan Sportok Napját rendeznek.

Galambos Rita, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány stratégiai igazgatója elmondta: a programban 2006 óta ötszáznál is több közösségi önkéntes projekt valósult meg, több mint 50 000 fiatal bevonásával szerte az országban.

A DIA munkatársai és önkéntesei március elejéig Magyarország összes önkormányzatához és középiskolájába eljuttatják felhívásukat. A szervezők a +3630 630 0942 telefonszámon adnak felvilágosítást a rendezvényről. Az idei Önkéntes Fiatalok Napjára a www.kozod.hu honlapon lehet jelentkezni. A rendezvény programjához bármilyen ifjúsági közösség, csoport, civil szervezet csatlakozhat.

A hazai megmozdulás idén is a világszerte megrendezett Global Youth Service Day eseményeihez kapcsolódik. Ezen a napon két évtizede a világ számos országában helyi ifjúsági csoportok, közösségek végeznek valamilyen önkéntes tevékenységet, ezzel példát mutatva kortársaik és környezetük számára.

Somogyban is volna tennivaló! Ötleteljetek, jelentkezzetek bátran!

Címkék: kultúra