EKF

A népszerű Elefántos tömbben, a Jókai tér 4. szám alatti irodában kaposvári turisztikai szakemberek várják az érdeklődőket. Az információs pontot ezen a helyen az Európa Kulturális Fővárosa Programév nyitóünnepségének napjától 2010. december 31-ig üzemelteti a somogyi megyeszékhely.

Az érdeklődőknek lehetőségük van a kaposvári programokra bejelentkezni, belépőjegyeket vásárolni a különböző eseményekre.

Igény esetén Kaposváron és környékén szálláshelyet is foglalhatnak az érdeklődők, sőt információt kaphatnak a város gazdag gasztronómiai kínálatáról is.

Kaposvár nagyrendezvényei közül több az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatba is illeszkedik.

A Festők Városa Hangulatfesztivál immár 2000 óta hagyományosan május végén zajlik, a Kaposvárhoz köthető festőóriások - Rippl-Rónai József, Vaszary János) – tiszteletére. A négynapos könnyed, vidám, mediterrán atmoszférájú programsorozaton az utcán alkotó festők, kézművesek, előadóművészek között nézelődhet a látogató, megpihenhet a kávézók teraszán, igényes zenei koncerteken, táncos produkciókon szórakozhat.

Kétévente májusban városunkban gyűlnek össze a gyermekeknek szóló darabokat bemutató színházak, társulatok a Nemzetközi Gyermekszínházi Biennálén, mely az ország egyik legrangosabb színházművészeti találkozója.

2010-ben Kaposvár új irányba is nyit. A komolyzene iránt érdeklődőket célozza meg augusztusban a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, mely a maga műfajában páratlan. A fesztivál szerkezete többrétegű, ezáltal biztosítja, hogy a különböző generációk, és más-más zenei preferenciákkal bíró közönség igényeit egyaránt magas színvonalon lehessen kielégíteni. A koncerteken szereplő 32 művész közül Joshua Bell, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Renaud Capucon, José Gallardo, Kocsis Zoltán, Rados Ferenc, Jonathan Cohen és Martin Fröst neve biztosítéka a magas művészi színvonalnak.

Az itt kiemelt rendezvényeken túl számos programmal és kirándulási javaslattal fogadja egész évben az érdeklődőket Kaposvár.

 

 

 

Címkék: kultúra