A pécsi Széchenyi téren egy órás műsorral idézik fel a baranyai megyeszékhely történetét a római kortól napjainkig. A produkcióban nemcsak színészek és bábosok, hanem pécsi diákok is részt vesznek. A MÁV külön élményvonatot indít Budapestről Pécsre. A városban idén 350 kulturális és 100 civil programmal várják a látogatókat.

EKF Pécs


A pecs.hu az alábbi információkat osztja meg az érdeklődőkkel:

Közlekedés: A MÁV által Budapestről indított nosztalgiavonat 15.30 órakor érkezik Pécsre, a vasútállomásra. A vonattal érkező vendégeket külön jelzéssel ellátott autóbuszok szállítják a belvárosba, az Árkád Bevásárlóközpont északi bejáratáig (Rákóczi út).

Pécs város lakossága részére a Pécsi Közlekedési Zrt. a fővonalakon (2, 3, 6 jelzésű buszok útvonalain) sűrített járatok indításával segíti a helyi közlekedést, a zsúfoltság elkerülését.

A nosztalgiavonat vasárnap, 21.30 órakor indul Pécsről vissza Budapestre, melynek várható érkezése a fővárosba hajnali 01.00 óra (erre a vonatra csak elővételben megváltott jeggyel lehet felszállni).

Gyalogosan a Széchenyi tér az alábbi utcák felől lesz megközelíthető: Király u., Irgalmasok u., Jókai M. u., Ciszterci köz, Perczel M. u., Jókai tér, Ferencesek utcája. A Széchenyi tér északi része teljes mértékben le lesz zárva, így a tér a Mária u., Szepessy u., Hunyadi u. és a Janus Pannonius u. felől gyalogosan sem lesz megközelíthető.

Figyelmükbe ajánljuk a mellékelten küldött szórólap térkép oldalát, amelyen külön jelöléssel szerepel a lezárt terület, illetve a kivetítők, a mobil WC-k helye, valamint a mentők elhelyezkedése.

Parkolás: a gépkocsival érkező vendégeknek a következő parkolási helyeket javasoljuk: Domus parkoló, Ifjúsági Ház előtti parkoló (Centrum parkoló), a Kossuth téri mélygarázs, valamint az ÁRKÁD parkolója, ez utóbbi vasárnap 24 óráig tart nyitva (be- és kijárat gyalogosan a Rákóczi úti kapun).

Információs irodák: EKF Info Pont (Széchenyi tér 7.): szombaton 10-13 óráig és 14-19 óráig. Vasárnap 9-22 óráig tart nyitva. Tourinform Iroda (Széchenyi tér 1.): szombaton 10-18 óráig, vasárnap 10-20 óráig.

EKF


2010. január 10.-én nyitva tartó látnivalók Pécsett:
Székesegyház 10-17.50 óráig
Dómmúzeum 10-17.50 óráig
Cella Septichora Látogatóközpont 10-15.30-ig és 20-22 óráig
Ókeresztény Mauzóleum 10-18 óráig
Zsolnay Múzeum 10-16 óráig és 17.30 - 19 óráig
Csontváry Múzeum 10-17 óráig fogadja a látogatókat.

Címkék: kultúra