EKF

Vasárnaptól hivatalosan is Pécs lesz Európa Kulturális Fővárosa. Az egy éven át tartó színes programsorozatban Kaposvár is részt vesz, sőt a somogyi megyeszékhely információs irodát is nyit Pécsen. Az érdeklődőknek tehát lehetőségük lesz a kaposvári programokra bejelentkezni, belépőjegyeket vásárolni a különböző eseményekre. A vasárnapi megnyitó ünnepségen részt vesz majd Szita Károly kaposvári polgármester is.

Több tízezer turista érkezhet Kaposvárra 2010-ben, miután a somogyi megyeszékhely együttműködési megállapodást kötött Péccsel, Európa Kulturális Fővárosával. A baranyai programkínálathoz többek között két jelentős rendezvénnyel is csatlakozik Kaposvár: tavasszal a Festők Városa Hangulatfesztivállal, augusztusban pedig a nagy neveket felvonultató, hagyományteremtő céllal létrehozott nemzetközi kamarazenei fesztivállal.

Ezeken túlmenően Kaposvár igyekszik minél bővebb kínálatot bemutatni, ehhez nagy segítséget kapott Pécstől: az év végéig egy frekventált helyen, a Jókai tér 4. szám alatti irodában kaposvári turisztikai szakemberek várják az érdeklődőket. Ott igény esetén Kaposváron és környékén szálláshelyet is foglalhatnak az érdeklődők, sőt információt kaphatnak a város gazdag gasztronómiai kínálatáról is.

Címkék: kultúra