Az idei alkotói pályázatra a Barcsi Deák Ferenc Sportiskola tanulói küldték a legtöbb rajzot, ezért a Somogy Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság az Év legkreatívabb somogyi iskolája címmel jutalmazta a dél-somogyi intézményt. Az elismeréssel együtt a diákok lehetőséget kaptak egy személyes találkozóra az alkotásaikon szereplő tűzoltókkal, akik nem akármilyen program kavalkáddal rukkoltak elő.

Igazi vizes őrületté változott a barcsi Deák Ferenc Sportiskola jutalom tűzoltási bemutatója. A gyerekek egy egész tanítási napot tölthettek együtt városuk tűzoltóival. Puttonyfecskendővel és gyorsbeavatkozóval is kipróbálhatták a tűzoltást. Hosszú sorok kígyóztak a gépjárműfecskendők mellett, minden diák szeretett volna a sugárkezelő „bőrébe bújni”, ha csak pár perc erejéig is. 


a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A gyerekeknek lehetőségük nyílt még a tűzoltáshoz, illetve a mentésekhez használt szakfelszerelések megtekintésére, kipróbálására is. A jutalom bemutatót követően pedig arra bíztatták a tűzoltók az ifjúságot, hogy jövőre még többen ragadjanak ceruzát, ecsetet, versenybe szállva ismét a Legkreatívabb intézmény címért.

Címkék: alkot, kreatív, művész, gyermek, Barcs, fiatal, diák, tűzoltó, pályázat, kis szines