A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az idei pályázat célja az volt, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzésének lehetőségeit, vagy a tűzoltói hagyományokat. A füstérzékelő életet menthet tematika már ismert lehetett a fiatal alkotók körében, viszont a Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága kérdéskör a magyar-török kulturális évadhoz kapcsolódóan került napirendre.

Az ország különböző pontjairól összesen 3187 pályamű érkezett, 2928 a „Füstérzékelő életet menthet”, 259 pedig a „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” témakörben. Ez utóbbi számos portrét, novellát és verset ihletett, az alkotásokon érezhető volt, hogy a gyerekek számára is értéket képviselt a nagy előd, a „tűzpasa” munkássága. E különleges téma ragadta meg Turcsics Luca, a barcsi Arany János Általános Iskola diákjának fantáziáját is. Portréját pedig a zsűri a kategóriája legjobbjának választotta. 

Fülep Zoltán tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő gratulált a kis tehetségeknek, mellette Borsos Mihály képzőművész és Mustafa Aydogdut, a Yunus Emre Török Kulturális Intézet igazgatója, aki további szárnypróbálgatásra bátorította az alkotó gyerekeket.

Címkék: alkotói pályázat, turcsics luca, katasztrófavédelem, kis szines