Az alábbi, 17.675 kilós potykát Szabó János fogta pénteken nem sokkal éjfél előtt. 92 méterről csalta horogra, ejtős kapásról és könnyű fárasztásról számolt be. Neki ez az eddigi legnagyobb hala.

Horváth András sem panaszkodhat az idei húsvéra. Ő is pénteken éjjel volt szerencsés, hogy partra tudta segíteni ezt a 17610 grammos szépséget. Ennek az erőműnek is ejtős kapása volt.

A gigapontyok nagypénteki sorát pedig Pásztor László kezdte meg, aki délután fél négy magasságában fogott egy 17.600 grammos, 83 cm hosszú és 73 cm kerületű halat.

Mindkét óriást a mérlegelést és a fogás hitelesítését követően természetesen visszaengedték a vízbe, ám előtte kíméletesen megjelölték őket - tudtuk meg a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkárától, Kovács Gábortól

Szulman József, a KSHE halgazdálkodási bizottságának vezetője pedig hozzátette: az egyedi jelölés tulajdonképpen egy chip, ami a halak bőre alá kerül, károsodást nem okoz. Az ilyen fajta nyomonkövetés sok helyütt már napi gyakorlat. Egyfelől vagyonvédelmi okai vannak, másrészt, ha így azonosítják a kifogott monstrumokat, akkor a fejlődésük és a tóbeli mozgásuk is sok mindenre rávilágíthat.

A rekordhalak ilyen fajta védelme érdekében a kapitális fogásokat a halőri ügyeleten kell bejelenteni.

Címkék: jelöl, chip, ponty, védelem, rekord, horgász, Deseda, Kaposvár, kis szines