Óvári Róbert, egykori zalaegerszegi lelkész feleségével, Óvári Páli Mártával együtt több mint két évtizeden át vezette a kaposvári, illetve a vótapusztai szeretetotthont és segítette a szociálisan rászorulókat. 

Az elhivatott szakembereket a Somogy Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója, Vetési Bernadett is köszöntötte: "Úgy gondolom, hogy mindenképp a kitartás, az erő az, ami megadja azt a hátteret, és azt az odaadást, amit mások iránt érezhetünk. Amikor pedig egy ilyen intézményben állunk, akkor az is eszünkbe juthat, hogy mi lehet az a több, amit itt kapunk és érzünk. Mert hiszen valami több van itt. És ilyenkor mindig arra lehet gondolni, hogy egy ilyen intézményi keretekeken belül ott van a hit!" 

A város nevében Dér Tamás, alpolgármester mondott köszönetet az Óvári házaspár áldozatos munkájáért: "Nem búcsúzni jöttem, hanem megköszönni a szolgálatot, amiben nemcsak falakat, habarcsot láttak, hanem azt a lehetőséget is, hogy hogyan lehet szolgálni az Istent, s hogyan lehet szolgálni a rászorulókat."

Somogy nevében pedig az országgyűlési képviselő, Gelencsér Attila méltatta a távozó vezetőket: "Azért vagyunk itt, hogy megköszönjük a munkátokat, a szolgálatotokat, ami példaértékű, ahogy szokták mondani az itt élők, a társadalom hasznos tagjai voltatok!"

Óvári Róbert helyét a jelenlegi intézményvezető-helyettes, Torma László veszi át. 

Címkék: pünkösdi, Ruhagyár Lakópark, Óvári Róbert, hit, idősotthon, egyház, kis szines