Számos díszt készítettek gyerekek és felnőttek vármegyeszerte, amelyekre szívhez szóló üzeneteket írtak. A „Díszítsük fel együtt a somogyi tűzoltók fenyőfáját” című kezdeményezéshez öt város kulturális intézménye is csatlakozott, akik segítettek elkészíteni az adventi játszóházakban a tűzoltóknak szánt karácsonyfadíszeket.

„Nektek köszönhetem, hogy van még testvérem. Ti vagytok az igazi hősök!”

„Köszönöm a bátorságotokat!”

„Köszönöm, hogy mindig számíthatunk rátok!”

„Ügyesek vagytok!”

„Köszönöm a biztonságot adó szolgálatot!”

„Kívánom, hogy karácsonykor sehova ne kelljen vonulni!”

„Isten óvja Önöket!”

„Boldog karácsonyt, Példakép!”

– Csak néhány azon üzenetek közül, amelyeket a somogyi tűzoltók karácsonyfadíszekre írva kaptak. A siófoki Városi Könyvtárban, a kaposvári Együd Árpád Kulturális Központban, a Marcali Múzeumban, a Nagyatádi Kulturális és Sport Központban, valamint a barcsi Móricz Zsigmond Művelődési Központban is készültek üzenetekkel teli gömbök, fából és papírból készült díszek, amelyeket eljutattak a tűzoltóságokra.

Bárki készíthetett ilyen díszt, aki valamilyen okból kifolyólag szeretett volna köszönetet mondani a tűzoltóknak. Volt, akinek a családtagját mentették meg a tűzoltók, és így együtt ünnepelheti a család a karácsonyt, volt, akinek az otthonát óvták meg a tűz pusztításától. De akadt, aki azt a biztonságérzetet köszönte meg, amelyet a tűzoltóktól kap, akik a nap minden percében készenlétben állnak.

A kaposvári tűzoltók segítséget is kaptak a Tallián Gyula utcai Tagóvoda nagycsoportosaitól, akikkel együtt akasztották fel az üzeneteket a laktanya előterében felállított fára. Ezek a díszek emlékeztetik a karácsonykor is szolgálatot teljesítő tűzoltókat megyeszerte arra, milyen óriási szükség van a munkájukra.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: karácsonyfa, dísz, ajándék, tűzoltók, kis szines