A Kapos Holding Zrt. ügyfélszolgálatán lehet hétfőtől péntekig átvenni az edényeket nyitvatartási időben! Személyigazolvány és lakcímkártya elég hozzá, az ügyintézésnél a Hulladékügyek menüponttal lehet sorszámot húzni.

Csütörtök délután Kaposvár polgármestere, Szita Károly is átvette a gyűjtőt.

Az edények átvételekor minden kaposvári kap egy begyűjtési naptárt is, amelyben fel van tüntetve, hogy a lakhelyén az adott hónapban melyik napon viszik el a használt sütőolajat.  Az első begyűjtés december első felében lesz.

null

Az olajat havonta egy alkalommal szállítják el, s hasonlóan ürítik majd ki, mint a kukákat. A családi házak esetében a gyűjtőedényeket ki kell helyezni az ingatlan elé, a szolgáltatást végzők pedig az ürítést követően oda teszik vissza az edényt, ahonnan elvették.

A társasházaknál pedig a közös tartályban levő chip jelzi majd annak telítettségét és azt akkor ürítik, amikor az indokolt. 23.500 kis edény van, amire várják a jelentkezőket, és 1042 intelligens konténer kerül ki a társasházakhoz

A becslések szerint Magyarországon ma évente 90 ezer tonnányi használt sütőolaj keletkezik és a gyűjtőhelyek egyre bővülő számának ellenére ennek a mennyiségnek nagyon kevés részét adja le a lakosság.

Címkék: kapos holding, sütőolaj, edény, kis szines