null

A leginkább a Jóbarátok Chandlerjeként ismertté vált Matthew Perryt holtan találták Los Angeles-i otthonában lévő pezsgőfürdőben, írja rendőrségi forrásokra hivatkozva az L.A. Times. A hatóságok helyi idő szerint délután 4 óra körül mentek ki az otthonához, ahol valószínűleg már holtan találhatták Perryt. A névtelenséget kérő források szerint a helyszínen nem találtak kábítószert és a rendőrség nem gyanakszik idegenkezűségre sem.

Matthew Perry 1969-ben született, Montrealban és Los Angelesben nőtt fel, miután szülei elváltak, amikor Perry egyéves volt. Gyerekszínészként kezdte pályafutását, vendégszerepeket kapott a „Charles in Charge” és a „Beverly Hills 90210” című sorozatokban, a nagy áttörést azonban az hozta meg számára, amikor szerepet kapott a Jóbarátokban.

A sorozat hamarosan óriássiker lett és Perryt és társait, Jennifer Anistont, Courteney Coxot, Lisa Kudrow-t, Matt LeBlanc-ot és David Schwimmert szinte egyik napról a másikra megasztárokká tette. A sorozat a csúcspontján – egy 1996-os Super Bowl epizód és a 2004-es sorozat fináléja – több mint 50 millió élő nézőt vonzott. A Jóbarátok végére a szereplők epizódonként több mint 1 millió dollárt kerestek.

A 2022-ben megjelent memoárjában Perry elmesélte, hogy egész életében küzdött az alkohol- és opioidfüggőséggel. Azt írta, hogy 14 évesen ivott először, de 21 éves koráig nem ismerte fel az alkoholizmus jeleit. Becslése szerint azóta több mint 7 millió dollárt költött a józanodásra, beleértve többszörös elvonókúrát is. A kábítószerrel való visszaélése számos súlyos egészségügyi problémához is vezetett, többek között 2018-ban öt hónapig kórházban volt egy vastagbélrepedés után, ami miatt – mint írta – 2 százalék esélye volt arra, hogy túlélje az éjszakát.

Bár Perry becslése szerint „60-70 alkalommal” visszaesett, mióta 2001-ben először józanodott ki, folyamatosan jelen volt az amerikai televízióban. Arra a kérdésre, hogy hogyan szeretné, ha emlékeznének rá azt mondta: „Aki élte az életet, jól szeretett, jól élt és segített az embereken. Hogy összefutni velem jó dolog volt, és nem valami rossz”.

Címkék: jóbarátok, matthew perry, halál, kis szines