Az állami gondozott gyerekek nevelőikkel közösen sütöttek-főztek pénteken a somogyi településen. A jó hangulatú gasztronómia seregeszemle nemcsak a finom falatokról szólt, hanem a közös élményekről is.

Ezúttal a régi falusi élet és a néphagyományok köré szerveződtek a programok, amelyeken lovas huszárok is részt vettek - mondta el szerkesztőségünknek a Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese, Troszt Éva. Tőle tudjuk azt is, hogy a fonyódi, a marcali és a kaposvári csapatokon kívül érkeztek résztvevők Baranyából, Békésből, Borsod-Abaúj-Zemplénből, Csongrád-Csanádból, Fejérből és Jász-Nagykun-Szolnokvól is.

A fővőverseny vándorserlegét végül az alsózsolcai Mákvirág Gyermekotthon csapata kapta meg. Ők borsodi csülkös babgulyást készítettek, desszertként pedig rácsos almás pitét kínáltak.


a Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételeia Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételeia Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételeia Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételeia Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételeia Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételeia Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételeia Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételeia Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételeia Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételeia Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételeia Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételei
a Somogy Vármegyei Gyermekvédelmi Központ felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A rendezvényen "Ördöngősség" elnevezéssel népi játékokat is ki lehet próbálni, volt zenés-táncos színpadi műsor és két musicalből is adtak elő részleteket a fellépők. Ez utóbbiakat előszőr egy hatnapos orfői  Spiritusz Színházművészeti Élménytáborban állították színpadra a fiatalok, amelyet a Gattyán Alapítvány kétmillió forinttal támogatott.

Címkék: állami gondozott, főzőverseny, nevelő, Nagyszakácsi, gyermekvédelem, élmény, közösség, kis szines