A "Magyarság KicsiNagykövete 2023" program egyedi módon ösztönzi a 10-12 éves diákokat, hogy felfedezzék önmagukat és közösségüket egyaránt. A verseny olyan platformot teremt, ahol a diákok megtanulhatják, honnan jöttek és merészen álmodhatnak nagyot a jövőre nézve.

Hogyan épül fel a verseny?

A diákok egy interaktív, sokrétű versenyen vesznek részt, mely online és offline feladatok sorozatából áll. A verseny egy sor fordulóban bontakozik ki, kezdve az online tesztekkel és közösségi workshopokkal, majd virtuális kalandokkal és kreatív feladatokkal folytatódik, amelyek során a diákoknak be kell mutatniuk a vármegyéjükben rejlő kincseket és értékeket, példaképeket, gasztronómiai különlegességeket, miközben remek közösséget építenek környezetükben.

A legjobbakból kerül ki a vármegye KicsiNagykövete és három KIcsiAttaséja, akik az országos megmérettetésen képviselik vármegyéjüket.

Az utolsó állomás egy ünnepélyes záró rendezvény, melynek a Magyar Nemzeti Múzeum ad méltó helyet, ahol a legjobbak megszerzik a "Magyarság KicsiNagykövete" és a "Magyarság KicsiAttaséja" címeket agrár, kultúra és sport kategóriákban.

Pedagógusok szerepe

A pedagógusoknak kulcsszerepük van a versenyben; támogatják a tanítványaikat, és közreműködnek a verseny szervezésében és lebonyolításában. Az idei évben a legeredményesebb felkészítő pedagógusokat díjazzuk.

A programban rejlő lehetőségek

A verseny nem csupán egy lehetőség a diákoknak arra, hogy megmérettessék tudásukat, hanem egy olyan tér, ahol készségeiket és képességeiket is fejleszthetik. A résztvevők a következő területeken fejlődhetnek:

 • Kommunikáció: érvelés, előadás
 • Történelem és helytörténet ismeretek
 • Kitartás és elszántság
 • Csapatmunka és közösségi együttműködés
 • Diplomácia és konfliktuskezelés
 • Hazaszeretet és kulturális örökség megértése

Beiratkozás és részvétel

A versenyre a 10-12 éves, 4-6. osztályos diákok jelentkezhetnek, akik kitűnő motivációt és kreativitást mutatnak a feladatok elvégzése során. A regisztráció 2023.szeptember 25-ig tart. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hogy fiataljai kibontakozhassanak és büszkék lehessenek örökségükre!

A "Magyarság KicsiNagykövete 2023" verseny minden olyan kezdeményezés előtt tiszteleg, amely inspirálja a fiatalokat, hogy jobban megismerjék és értékeljék kultúrájukat és örökségüket. Várjuk a fiatal tehetségek jelentkezését, hogy együtt építhessünk egy erős, összetartó közösséget!

Címkék: kicsinagykövet, felhívás, verseny, kis szines