Augusztus 11-én délután szabadtéri mozival egybekötött jótékonysági családi pikniket szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet a kaposvári Városligetben, mellyel az Iskolakezdés együtt! országos segélyakciójukra kívánták fölhívni a figyelmet. A rendezvényre érkező gyerekek és felnőttek olyan játék- és sportprogramokban próbálhatták ki magukat, mint az óriásdominó, az „esélyegyenlőtlenségi” csocsó, az óriás memóriajáték vagy éppen a kapura dobás.

Belépődíj nem volt, de a helyszínen biztosított adományozási lehetőségek segítségével bárki támogathatta a segélyakciót.  A jótékonysági rendezvényen nem csak pénzadománnyal lehetett csatlakozni az országos összefogáshoz. Az eseményre érkezők részt vehettek egy látványos figyelemfelhívó akcióban is, az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala óriás élőképének megformálásában.

fotó: Ökumenikus Segélyszervezet
fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

A jótékonysági családi piknik fénypontja az este nyolc órakor kezdődő szabadtéri mozi volt, ahol a nagy sikerű Star Wars IV – Egy új remény című filmet tekinthették meg a nézők. A film egy-egy karakterének jelmezébe öltözőket pedig ajándékkal köszöntötték a szervezők.

fotó: Lang Róbert
fotó: Lang Róbert

A rendezvény sajtótájékoztatóján Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója köszönetét fejezte ki a rendezvény támogatóinak, majd elmondta, hogy az idén is meghirdetett Iskolakezdés együtt! segélyakcióval 2000 olyan hazai rászoruló gyermeket szeretnének támogatni, akiknek már az első becsengetés előtt rosszabbak lennének az esélyei társaiknál, mert családjuk nem tudja biztosítani számukra a szükséges iskolaszereket. Sok család várja tele aggodalmakkal az őszt, az Ökumenikus Segélyszervezet mégis hisz abban, hogy az összefogás erejével idén is segíteni tudja azokat a gyermekeket, akik a legnehezebb helyzetben vannak.

A 1353-as adományvonalon (500 forint/hívás) és az ezen a weboldalon érkező adományokból személyre szabott, minőségi tanszercsomagokat szeretnének átadni rászoruló gyerekeknek a tanévkezdésig.


Berta Péter, a jótékonysági pikniket támogató WHC Csoport ügyvezetője kifejtette: "Munkánk során minden nap megtapasztaljuk, hogy nem indulunk egyenlő esélyekkel az életben, ezért is fontos, hogy támogassuk a rászoruló gyerekek tanulását, mert lehetőséget teremtünk számunkra, hogy elérjék céljaikat. HR szolgáltató nagyvállalatként mi is emberekért felelünk. Sokak életére vagyunk hatással és ez felelősségvállalásra tanít minket is. Az emberi értékek, egymás segítése része a céges kultúránknak, ha kell egy jó csapat, egy jó ügyért, ránk lehet számítani."

Címkék: Star Wars, városliget, segélyszervezet, ökumenikus, piknik, jótékony, mozi, iskola, család, kis szines