null

Egy új eszközzel a számítógép billentyűzetének a használatára vezetik rá a gyerekeket. Egy pályázatnak köszönhetően ugyanis a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete számos fejlesztő eszközt és udvari játékot is beszerezhetett. Sőt, a szakemberek a módszertani újdonságokat is összegyűjthették.

- Négy olyan kötetben foglaltuk ezt össze, amiben az értelmi területek fejlesztéséről szól egy munkaterv, van a mozgásfejlesztésről és az önálló kiszolgálási területekről egy külön munkaterv. Van egy pozícionálás, ami azért fontos, hogy a pedagógusok hogyan helyezzék el a gyermekeket a foglalkozáson és van még egy ének-zene-vers - mondta Proszonyák Zsuzsanna, szakmai vezető.

Ez a négy kötet hiánypótló az egész országban, óriási az érdeklődés irántuk. 

- 2006 januárjában változott meg a közoktatási törvény, ahol a súlyosan halmozottan fogyatékos gyermekek is bekerülhettek a köznevelésbe és ennek nem volt pedagógiai tervező kultúrája. Eze egy új ágként jelent meg a pedagógiában. Ez egy hiánypótló dokumentum volt - nyilatkozta dr. Hegedüs-Beleznai Csilla, projektmenedzser.

Pályázati forintokból a módszertani központ dolgozóit is képezték, ami szintén nagy segítséget jelent a fogyatékkal élőket segítők számára.

- Én úgy gondolom, hogy ez nemcsak egy helyi program, hanem az ország gyógypedagógiai intézményeinek a munkáját és ezen keresztül pedig a fogyatékossággal élő gyermekek segítését jelentő program - emelte ki dr. Hegedüs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének elnöke.

A szerdai zárókonferenciára egy őszi műsorral készültek a gyerekek és a segítőik. Majd több szekcióban osztották meg tapasztalataikat a programról. 

Címkék: gyógypedagógia, pályázat, kaposvár, kis szines